Verkoopstyling

Een verkoopstylist is iemand die te koop staande woningen klaar maakt voor verkoop. Een verkoopstylist is geen interieurstylist. 

Een interieurstylist past de woning aan de smaak van de bewoner aan. Dit is bij verkoop niet van toepassing.

Een verkoopstylist haalt de persoonlijkheid van de verkoper uit de woning en maakt de woning neutraler. Dit is voor de verkoper vaak een lastige stap, maar neem van mij aan dat je met een neutralere woning een grotere doelgroep kunt bereiken. 

Mensen die op zoek zijn naar een woning bekijken het woningaanbod vaak eerst op internet, voordat  ze een afspraak maken met een makelaar. Het is dus erg belangrijk om goede foto's en een neutraal gestylde woning te presenteren.


Je krijg maar 1 kans voor een goede indruk!


Mensen die op zoek zijn naar een woning willen vaak een woning die instapklaar is, een woning die het best bij hen past tegen een zo scherp mogelijke prijs.

Ze mogen bij het zoeken niet afgeleid worden van de sterke eigenschappen die een woning heeft. Ze moeten zicht kunnen concentreren op de kamers zelf en mag niet afgeleid worden door iets anders. 

Waar kan een verkoopstylist bij helpen?

 1. het opruimen van de woning
 2. eventueel kluswerk verzorgen
 3. het schoonmaken van de woning
 4. en sfeer brengen in de woning voor verkoop

 

Stap 1. Wat ruim je wel/niet op voor je de woning te koop aanbied?

Pak alle persoonlijke spullen in die mee gaan naar de nieuwe woning zoals; foto's, medailles, diploma's, kindertekeningen, kunst, religieuze objecten enz.

Zorg voor ruimte in de kasten. Kopers zijn geneigd om in de kasten te kijken. Als de kasten niet helemaal vol zijn, dan krijgt de koper het gevoel dat er heel veel opbergruimte is in de woning, wat een pluspunt is.

Vul open kasten en rekken maar voor de helft, dit geeft een open gevoel en creëert diepte. Als kopers zien dat alles netjes geordend is, dan geeft dit hen vertrouwen. 

Kastjes organiseren en netjes maken heeft dus een enorme positieve invloed op de koper en kost niets!

Stap 2. Herstel wat nodig is

De koper krijgt een angstig gevoel bij schade en is angstig dat ze misschien onverwachte zaken tegenkomen met grote kosten.

De meeste kopers maken en zaken die nog hersteld moeten worden vaan een probleem en doen een lager of nog erger, geen bod.

De koper zal zeker afdingen op de prijs. Reparaties, achterstallig onderhoud, onafgewerkte zaken kunnen zeer veel geld kosten. 

Belangrijk is dus om de woning goed door te lopen, grondig te controleren en zoveel als mogelijk te herstellen. Denk aan: losse plinten, klemmende deuren en ramen, loszittende deurklinken, afbladderende verf, vochtvlekken, schimmel, scheuren in muren en plafonds, lekkende kranen, oude verkleurde voegen, loszittende tegels enz. 

Stap 3. Schoonmaken

Zorg dat je woning schoon, hygiënisch en opgeruimd is. Het is vanzelfsprekend dat een schone, frisse woning veel aantrekkelijker oogt. Denk aan het verwijderen van; vetresten, haren, schimmels, vlekken, dierenresten, onaangename geuren enz.

Vergeet ook buiten niet!

Stap 4. Sfeer creëren

Het is de taak van de verkoopstylist om de zintuigen van de koper te prikkelen; ruiken, horen, voelen, smaken en zien.

Conclusie:

 • kopers kopen met hun gevoel
 • kopers kopen met hun hart, niet met hun verstand
 • koers kopen een droom, een thuis
 • kopers laten zich leiden door sfeer
 • kopers zijn afgeleid door rommel, stof en vuil
 • kopers zien op tegen kluswerken
 • kopers willen een instapklare woning.

Laat DTS Advies je adviseren!

Wat kost Verkoopstyling?

Het intakegesprek is GRATIS!

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreken wij samen wat er nodig is om de woning verkoopklaar te maken. Samen lopen we een rondje door de woning om te bepalen wat nodig is om de woning optimaal te presenteren.

Wil je de verkoopstyling uitgevoerd hebben door DTS Advies, dan maak ik de volledige woning verkoopklaar door, zoveel als mogelijk, gebruik te maken van eigen meubels en accessoires. Waar nodig vullen wij deze aan met nieuwe/gerecyclede accessoires, die gekocht kunnen worden met een door jou bepaald budget. 

De gehele woning verkoopklaar maken neemt ongeveer 2 dagen in beslag € 845,00 (incl. BTW)

Wil je de styling zelf doen dan maak ik na het vrijblijvende intakegesprek een adviesrapport per ruimte. In dit rapport leg ik per ruimte uit welke werkzaamheden hier uitgevoerd moeten worden om de ruimte verkoopklaar te maken inclusief tips & trics voor de openhuizendagen. 

Dit verkoopstylingsrapport is € 245,00 (incl. BTW)

Heb je na het zelf stylen nog vragen of heb je twijfels of je het wel goed hebt gedaan, dan kom ik graag bij je langs en lopen we alle ruimtes nog even langs om de puntjes op de i te zetten. Deze controleronde wordt per uur afgerekend € 75,00 per uur.

Na het afronden van alle werkzaamheden ontvang je een checklist die gebruikt kan worden voor de open huizendagen met o.a. een opruimlijst, zodat het voor jou overzichtelijk blijft en je precies weet wat er moet gebeuren.

© 2020 DTS Advies | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel