Bouwkundige aan- en verkoopkeuring

Waarom een bouwkundige aan- of verkoopkeuring laten uitvoeren?

Kies bij aankoop of verkoop voor een bouwkundige keuring, verzamel alle waardevolle bouwkundige informatie over de woning. 

Deze keuring voorkomt bij aankoop vervelende verrassingen en bied zekerheid bij verkoop aan de nieuwe koper.

Laat een bouwkundige keuring uitvoeren!

Ik breng de conditie van alle bouwkundige onderdelen en installaties van de woning in kaart en legt deze vast in 6 scores van uitstekend tot zeer slecht. Alle gebreken worden vastgelegd in een lijst, verduidelijkt met foto's en verwerkt in een duidelijke fullcolour rapportage. In deze rapportage staan tevens de herstel- en onderhoudsactiviteiten per eenheid inclusief de geraamde kosten van herstel.

Gebruik deze bouwkundige keuring als onderhandeling bij aan- en/of verkoop. Laat een bouwkundige keuring bijvoorbeeld opnemen als ontbindende voorwaarde in het voorlopig koopcontract.

Wat wordt geïnspecteerd:

  • fundering, kelder, kruipruimte (beperkt) en vloerconstructies;
  • riolering, ventilatie, leidingwerk;
  • buitengevel, metselwerk, voegwerk en lateien;
  • kozijnen, schilderwerk, beglazing, hang en sluitwerk;
  • dakconstructie, dakbeschot, dakafwerking, goten, hemelwaterafvoeren, zink en schoorstenen;
  • sanitair en keuken;
  • binnenmuren/deuren/kozijnen;
  • visuele beoordeling technische staat cv-installatie;
  • visuele beoordeling technische staat elektrische installaties;
  • schuren en garages;

Prijs voor een bouwkundige aan- of verkoopkeuring € 425,00 incl. BTW. (voor de kilometers buiten Rotterdam wordt € 0,50 per km in rekening gebracht)

De bouwkundige keuring van woningen door DTS Advies zijn inclusief een kostenraming van direct noodzakelijke kosten.

Toeslag voor het keuren in het weekend is 10%

Klik hier voor het maken van een afspraak 

Een aanvulling op de bouwkundige keuring is de NHG keuring?

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Met NHG is een hypotheek voor de aankoop of kwaliteitsverbetering van een woning veilig, verantwoord en voordelig. Met een bouwkundige keuring NHG kunt u een hypotheek afsluiten om de herstel- of vervangingswerkzaamheden te bekostigen.

Het NHG rapport moet voldoen aan de specifieke eisen die de Stichting NHG hieraan stelt.

De rapporten van DTS Advies voldoen aan deze NHG normen. Financiële en juridische instellingen accepteren onze bouwkundige rapporten. 

Bij een bouwkundige keuring NHG worden bovengenoemde onderdelen gekeurd. Met de rapportage krijgt u een duidelijk inzicht welke herstelwerkzaamheden de woning nodig heeft inclusief een kostenraming, zodat duidelijk is welke financiële reserveringen nodig zijn om de herstelwerkzaamheden uit te laten voeren.

Wilt u de woning verbouwen en hiervoor een dekking hebben van NHG, dan stelt de stichting NHG de volgende eis: "De kosten voor verbouwing of kwaliteitsverbetering moeten blijken uit een taxatierapport, een bouwkundig rapport of een door uzelf opgemaakte specificatie". 

Weten of u in aanmerking komt voor de NHG? neem dan contact op met uw hypotheekadviseur! Indien u in aanmerking komt, dan kan uw hypotheekadviseur de NHG voor u aanvragen.

Prijs voor een bouwkundige aankoopkeuring NHG € 575,00 incl. BTW (voor de kilometers buiten Rotterdam wordt € 0,50 per km in rekening gebracht)

De bouwkundige keuring van woningen door DTS Advies zijn inclusief een kostenraming van direct noodzakelijke kosten.

Toeslag voor het keuren in het weekend is 10%. 

© 2020 DTS Advies | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel