Energielabel "Hulp aan huis"

Energielabel "hulp aan huis"

Normaal gesproken kom ik bij u thuis en help ik u bij het aanvragen van uw energielabel.

HELAAS KAN IK DEZE HULP TOT NADER ORDER NIET AANBIEDEN IN VERBAND MET HET CORONA VIRUS!

Ik wens u en uw naasten veel gezondheid toe!

Om deze dienst te kunnen verlenen:

  • Dient de hoofdeigenaar thuis te zijn tijdens het woningbezoek.
  • Heeft de hoofdeigenaar een geldig DigiD.

Indien u geen DigiD heeft, dan kunt u voor het bezoek een machtigingscode aan vragen bij DigiD helpdesk, bereikbaar op nummer 088 123 65 55 (lokaal tarief) op werkdagen van 8.00 tot 22.00 uur. Ook hier kan ik u bij helpen.

Met deze machtigingscode kan DTS Advies namens u de energielabel aanvragen.

Prijs per energielabel € 70,00 inclusief BTW (voor de kilometers buiten Rotterdam wordt € 0,50 per km in rekening gebracht)

 

LET OP!

Definitieve beslissing over het vereenvoudigd Energielabel (VEL).

Vrijdag 2 juli 2019 heeft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koningsrijkrelaties een brief gestuurd naar de Tweede Kamer. Hierin bevestigt ze dat deze Vereenvoudigde manier van Energielabel aanvraag(VEL) komt te vervallen per 01 januari 2021.

Dit is één van de wijzigingen die voortkomt vanuit de ontwikkelingen rondom het Klimaatakkoord.

Minister Ollongren heeft de afgelopen maanden onderzoek laten doen naar verbetering van de energielabelsystematiek.

Aanleiding van de wijziging:

Er zijn twee aanleidingen om de systematiek van het energielabel aan te passen.

  1. Als eerste is de gewenste functie van het energielabel in de afgelopen jaren veranderd. Er is een steeds sterkere vraag ontstaan naar een nauwkeurigere bepalingsmethode en indicator.
  2. De tweede aanleiding komt voort uit de tweede herziening van de EPBD. De energieprestatie moet uitgedrukt worden in een numerieke indicator van het primaire energieverbruik in kWh/m2 per jaar. Om hieraan te kunnen voldoen is er een nieuwe bepalingsmethode vastgesteld (NTA 8800) die de verschillende bestaande methoden gaat vervangen.

Het verzamelen van de benodigde woningkenmerken is te complex voor woningeigenaren en zeer tijdrovend. Deze aanpak vraagt om het vaststellen door een expert. Dit betekent dat de systematiek van een eenvoudig label dat een woningeigenaar zelf kan toepassen niet langer houdbaar is.

Gevolgen voor de markt:

Voor de woningeigenaar betekent het vervallen van het VEL dat er hogere kosten zullen zijn op het moment dat hij of zij de woning wil verkopen of verhuren en nog geen geldig energielabel voor de woning heeft. Daar staan voordelen tegenover die voortkomen uit de nauwkeurigheid van het nieuwe label. Het energielabel zal in de eerste plaats een betere bepaling van de energieprestatie van de woning geven.  

Energielabels geregistreerd tot 1 januari 2021 blijven tot tien jaar na afgifte geldig. 

logo
DTS Advies
© 2020 DTS Advies | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel